Εμπορία Εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χονδρική-Λιανική 2108810450 CCTV & SECURITY EXPERTS

Δημιουργία ftp server σε Windows

H DIGITALNET  έχοντας εξειδίκευση στα συστήματα ασφαλείας διαθέτει  ετοιμοπαράδοτη. μια πλήρη σειρά  συστημάτων CCTV  HIKVISION και DAHUA  έχοντας την δυνατότητα να καλύψει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών σε μικρές μεσαιές αλλα και μεγάλες εγκαταστάσεις.Παράλληλα διαθέτει όλα τα παρελκόμενα υλικά που απαιτούνται για ενα ολοκληρωμένο σύστημα CCTV όπως, τροφοδοτικά ,σκληρους δίσκους,NAS, καλώδια,μεταλλικά ερμάρια ,ικριώματα,περιφερειακά ,πυλώνες στερέωσης κλπ
Παράλληλα διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα συναγερμού επώνυμων κατασκευαστών  πάντα με την εγγύηση των Ελληνικών αντιπροσωπειών.
Για επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας με επαγγελματικό ΑΦΜ ,η  επιχειρίσεις με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά συστήματα η συστήματα πληροφορικής ισχύουν  τιμές χονδρικής.Εγγραφείτε στο B2B για αναλυτικό τιμοκατάλογο χονδρικής

 

Δημιουργία  ftp server σε Windows

 

Αρχικά ξεκινάμε κατεβάζοντας τον Filezilla ftp server από  εδώ.

Τρέχουμε το αρχείο εγκατάστασης του Filezilla, ενω στη συνέχεια   μας κάνει κάποιες ερωτήσεις, στις οποίες απαντάμε όπως παρακάτω:

Στο πρώτο menu, επιλέγουμε όπως στην εικόνα, μόνο που ορίζουμε μια θύρα της αρεσκείας μας (στην περίπτωσή μας η 21547).

Filezilla server 1

Επιλέγουμε όπως στην εικόνα και στο επόμενο menu:

Filezilla server 2

Βάζουμε την θύρα που επιλέξαμε σε προηγούμενο βήμα και έναν κωδικό της αρεσκείας μας που πρέπει να θυμόμαστε!:

Filezilla server 3

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα έχουμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τα logs του server μας από το εικονιδιάκι του filezilla που βρίσκεται στο tray:

Filezilla server 4

Ρύθμιση του ftp server

Στο admin interface πηγαίνουμε Edit -> Settings:

Filezilla server 5

Πηγαίνουμε Logging και αλλάζουμε τις ρυθμίσεις όπως στην εικόνα:

Filezilla server 6

Στο General settings βάζουμε την θύρα (της αρεσκείας μας) στην οποία θα τρέχει ο ftp server και πρέπει να είναι προσβάσιμη από έξω. Αυτό γίνεται κάνοντας Port forwarding, κάτι το οποίο είναι διαφορετική διαδικασία από router σε router. Για περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκουμε το μοντέλο του router μας στο portforward.com και ακολουθούμε τις οδηγίες. Αλλάζουμε και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως στην εικόνα:

Filezilla server 7

Στο Passive mode settings επιλέγουμε όπως στην εικόνα:

Filezilla server 8

Στο Speed limits τοποθετούμε την μέγιστη ταχύτητα που θα κατεβάζουμε απο τον ftp server μας, και η οποία θα αντιστοιχεί στο upstream bandwidth της γραμμής adsl που έχουμε. Συνήθως για γραμμές 1Mbit βάζουμε 20kb/s, και για γραμμές 24Mbps κοντά στα 60kb/s. Περισσότερα θα μάθουμε ρωτώντας τον πάροχο adsl.

Filezilla server 9

Ρυθμίσεις χρηστών

Πηγαίνουμε Edit -> Users:

Filezilla server 10

Πατάμε Add και πληκτρολογούμε το όνομα του χρήστη που θα έχει πρόσβαση:

Filezilla server 11

Πατάμε Shared folders -> Add και βρίσκουμε τον φάκελο που θέλουμε να μοιράσουμε (και άρα να έχουμε πρόσβαση απ'εξω). Προσοχή, εμείς μοιράζουμε ολόκληρο τον C κάτι που είναι πολύ βολικό (αφού έχουμε ftp πρόσβαση σε όλο τον σκληρό), αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι ασφαλείας αν ο ftp κωδικός πέσει στα λάθος χέρια. Το καλύτερο είναι να φτιάξουμε ένα φάκελο π.χ:

c:\ftp

και να βάζουμε τα αρχεία που θέλουμε να μοιράσουμε εκεί. Στην εικόνα χρησημοποιούμε όλο τον σκληρό C:

Filezilla server 12

Βάζουμε και κωδικό (τον οποίο φυλάμε πολύ καλά) για την χρήση του ftp server απ'έξω:

Filezilla server 13

Τεστάρισμα της πρόσβασης

Για να δοκιμάσουμε αν δουλεύει ο server μας ανοίγουμε έναν browser (π.χ Mozilla Firefox, Opera) και πληκτρολογούμε στην γραμμή διευθύνσεων ftp:// ακολουθούμενο από την εξωτερική IP μας βάζοντας στο τέλος   : και την θύρα που επιλέξαμε σε προηγούμενο βήμα 

Filezilla server 14
Εάν όλα εχουν γίνει σωστά θα μας ζητηθεί ονομα χρήστη και κωδικός προσβασης και έπειτα θα εμφανιστουν τα directories του υπολογιστή μας